Kalasatama kotinaMajakka sijaitsee Helsingin Kalasataman alueella, kuuden minuutin metromatkan päässä Helsingin keskustasta. Kalasatama on merellinen, rauhallinen ja alati elävämmäksi rakentuva uusi asuinalue Helsingin itäisessä kantakaupungissa Sörnäisten kaupunginosassa.

FRANGIPANI BAKERY & CAFE -KAHVILA KALASATAMAN KÄRJESSÄ SOMPARAARESA. KUVA: LIISA STENBERG

Kalasataman palvelut

Alueelta löytyvät arjen peruspalvelut, terveys- ja hyvinvointikeskus, koulu, päiväkoti, hienot ulkoilualueet sekä kasvava määrä ravintoloita ja harrastusmahdollisuuksia. Tapahtumia, kulttuuria ja tekemistä tarjoavat Suvilahden ja Teurastamon alueiden toimijat sekä Mustikkamaan ja kauppakeskus REDIn lukuisat vaihtoehdot viihteeseen ja vapaa-aikaan. Kantakaupungin toiseksi suurimpaan ostoskeskukseen, REDIin, on asukkaille suora hissiyhteys.

Lue Helsingin kaupungin palveluista.


KAUPPAKESKUS REDIN 1. KERROS. KUVA: LIISA STENBERG

Kauppakeskus redi

Kauppakeskus REDIstä majakkalaiset löytävät hissimatkan päästä muun muassa lääkäriaseman, apteekin, kuntokeskuksen, suutarin, kampaamoita ja partureita, elokuvateatterin, päivittäistavarakauppoja, erikoisliikkeitä, ravintoloita, kahviloita sekä erilaisia viihde- ja harrastepalveluita vapaalentotunneli Föönistä VR-elämyksiin ja kiipeilyhalleihin. Majakasta on suora yhteys hissiltä kauppakeskukseen.

Tutustu kauppakeskus Rediin

KALASATAMAN PERUSKOULU SIJAITSEE VEHREÄN KALASATAMAN PUISTON VIERESSÄ. KUVA: LIISA STENBERG

koulut ja päiväkodit

Kalasataman peruskoulussa toimivat vuodesta 2020 alkaen luokat 1–9. Kalasataman päiväkodin lisäksi kaupunginosassa on myös väliaikainen Päiväkoti Ariel. Sompasaaren ja Verkkosaaren pohjoisosaan on suunnitteilla lisää päiväkoteja. Myös yhteen Kalasataman myöhemmin rakennettavista tornitaloista on kaavailtu rakennettavaksi päiväkotia.

kalasataman
virkistysalueet

KUVA: LIISA STENBERG


KUVA: LIISA STENBERG

Kalasataman puisto

Kalasataman puisto on kauppakeskus REDIn ja rantaviivan välinen vehreä, merellinen puistoalue, josta löytyy pieni pallokenttä, laajat piknik-nurmet, grillipaikka, lasten leikkipaikka sekä kesäisin toimiva jäätelökioski ja rantabaari. Puistoa halkoo valaistu kävelykatu. Puiston REDIn puoleisesta päädystä löytyy myös pieni näköalatasanne, joka toimii esimerkiksi esiintymis- tai tanssilavana kaupunkilaisten tapahtumissa.

KUVA: LIISA STENBERG

mustikkamaa

Mustikkamaan metsäinen saari Kalasataman vieressä, Isoisänsillan toisella puolella, tarjoaa majakkalaisille mahdollisuudet lenkkeilyyn, tennikseen, uimiseen, melontaan ja luonnossa virkistäytymiseen. Mustikkamaalta löytyy myös muun muassa seikkailupuisto, kesäravintoloita ja koirapuisto. Talvisin lumitilanteen salliessa saarella on myös hiihtolatu.

KUVA: LIISA STENBERG

korkeasaari

Korkeasaaren eläintarha on monen majakkalaisen virkistyskohde iästä riippumatta. Eläintarha on avoinna ympäri vuoden, joten Korkeasaaren vuosikortilla saarelle pääsee katsomaan eläimiä ja kaunista meriluontoa vaikka joka päivä.

Tutustu Korkeasaareen
yhteydet majakasta
KUVA: LIISA STENBERG

KUVA: JANNE HIRVONEN

kalasataman liikenne

Majakka sijaitsee Kalasataman metroaseman päällä ja talosta on suora yhteys metroasemalle, joten liikkuminen kaupunkiin on sujuvaa. Myös bussipysäkit löytyvät läheltä: Itäväylän pysäkille pääsee kulkemaan kauppakeskuksen kautta ja muut Kalasataman bussit lähtevät aivan Majakan vierestä Työpajan kadulta ja Hermannin rantatieltä.

Autoilijan kannalta Kalasatamasta pääsee helposti joka suuntaan: Itäväylä vie itään, keskusta on kivenheiton päässä ja Hermannin rantatietä pitkin pääsee nopeasti pohjoiseen, Lahden väylälle.

Lue pysäköinnistä ja liikenteestä Kalasatamassa

TULEVAISUUDEN KALASATAMA HAVAINNEKUVASSA. KUVA: SRV

kalasatama tulevaisuudessa

Tulevaisuudessa Kalasataman alueelle on kaavoitettu myös muun muassa raitiovaunulinjasto, joka tulee kulkemaan aivan Majakan vierestä, suuri päiväkoti Verkkosaareen, puistoja muun muassa Sompasaareen ja Hermanninrantaan sekä ulko-uimala. Valmistuttuaan yli kuuden kilometrin mittainen rantapromenadi tulee kiertämään Kalasataman ja Sompasaaren rantoja tarjoten myös polkupyöräyhteyden kantakaupunkiin.

Lue Kalasataman rakentamisesta