Majakan tilat & palvelut

Majakassa modernit kaupunkiasumisen palvelut, talon yhteistyökumppanit ja yhteistilat tekevät asumisesta helppoa ja tuovat arkeen ripauksen luksusta.

asukaspalvelu

Asukaspalvelu auttaa taloon, asumiseen ja palveluihin liittyvissä asioissa. Asukaspalvelun tavoittaa puhelimitse, sähköpostitse tai 1. kerroksen palvelutiskiltä.

Yhteystiedot, aukioloajat ja tarkemmat palvelukuvaukset asukas löytää taloyhtiön sähköisestä asukasportaalista.

KUVA: SRV

Huolto ja siivous

Huolto- ja siivoushenkilöstö huolehtii päivittäin taloyhtiön ylläpitosiivouksesta, yhteistilojen siisteydestä ja huoltotehtävistä.

KUVA: HEATHER FORD | UNSPLASH

majakan Yhteiset tilat


KUVA: SRV

Juhlatila

33. kerroksen uniikki ja viihtyisä juhlatila sopii alle 50 ihmisen yksityistilaisuuksiin sekä talon asukkaiden yhteisiin kokoontumisiin. Tilan voi varata vakituisen asukkaan omaan käyttöön. Päivisin tila on kaikkien asukkaiden käytössä esimerkiksi etätöiden tekoon tai kahvihetkiin kaupungin kattojen yllä.


KUVA: SRV

kattoterassi

Majakan kattoterassi on yksityinen terassitila 33. kerroksessa, jonne on pääsy vain talon asukkailla. Terassilla voi paistatella päivää aurinkotuoleissa, grillata taloyhtiön yhteisellä grillillä, ruokailla tai ihan vain nauttia huikeista maisemista. Terassin kiertävät panoraamaikkunat penkkeineen.

KUVA: JANNE HIRVONEN

Kabinetti

33. kerroksen upea kabinetti tarjoaa erinomaiset puitteet illallistilaisuudelle, palaverille tai etätyöhön. Kabinetin välittömässä yhteydessä sijaitsee myös yksi klubikerroksen saunatiloista, joten tila toimii hyvin myös esimerkiksi asukkaiden yksityisiin juhliin, joissa halutaan sekä saunoa että ruokailla.

KUVA: LIISA STENBERG

kerhotila

Majakkalaisten yhteisten kerhojen ja harrastuspiirien käyttöön sopii erinomaisesti viidennen kerroksen kerhotila, josta löytyy myös omaan käyttöön varattavissa oleva työskentelyloossi Hytti. Kerhotilassa voi vapaasti tavata ystäviä, tehdä etätöitä tai odotella viereisen pesulan pyykkien peseytymistä vaikkapa talon lainaamon viihdykkeistä nauttien. Lainaamosta asukkaat voivat lainata yhteiseen käyttöön lahjoittamiaan lautapelejä, pihapelejä, kirjoja, aikakauslehtiä ja sanomalehtiä.


KUVA: HENRY AHLAVUO
Tiloja arkeen ja juhlaan

KUVA: SRV

saunatilat ja palju

Majakasta löytyy runsaasti erilaiseen käyttöön sopivia saunatiloja. 5. kerroksen talosaunat ovat varattavissa asukkaiden vakivuoroihin. 33. kerroksen kaksi vilvottelutiloin varusteltua saunaosastoa tarjoavat upeat maisemat ja tilaa isommallekin saunojaseurueelle. Terassin yhteydessä olevan saunan varaukseen kuuluu myös ulkopalju ja 33. kerroksen saunoihin voi tilata yksityistilaisuuden yhteydessä tarjoiluja. Talon asukkaat pääsevät nauttimaan maisemasaunoista myös yhteisillä lenkkisaunavuoroilla.

KUVA: SRV

kuntosali

Majakan hyvin varusteltu ja asukkaiden kiittelemä kuntosali on talon asukkaiden käytössä vuorokauden ympäri. Se kattaa erinomaisesti vaativammankin kuntoilijan tarpeet ja tarjoaa valoisan ympäristön treenaamiselle.

Kuntosalista löytyy muun muassa juoksumatto, soutulaite, pakkapainolaitteita, levypainoja, vapaita käsipainoja, puolapuut ja jumppakeppi.

KUVA: SRV

piha-alueet
YHTEISpiha ja kattopuisto bryga

Tornitalo REDIn Loiston kanssa jaettu yksityinen talopiha sijaitsee kauppakeskus REDIn katolla, rakennuksen 5. kerroksessa. Pihalta löytyvät talosaunojen vilvoittelualueet, oleskelualue ja leikkipaikka, jonka reunamilla on tilaa myös istuskelulle.

Pihalta on pääsy kauppakeskuksen ja tornitalojen yhteisomiseiselle suurelle, Esplanadin puiston kokoiselle kattopuisto Brygalle, josta löytyy oleskelupaikkoja, nurmikkoa, aurinkotuoleja sekä lasten leikkipaikat.

KUVA: LIISA STENBERG

helpompaa arkea majakassa

KUVA: JANNE HIRVONEN

Pesula

Majakasta löytyy pesula kuivausrumpuineen, -kaappeineen ja kuivaushuoneineen. Pesulassa voi pestä ja kuivata tavallista kodin pyykkiä käyttömaksua vastaan. Suuremmat pyykit, kuten matot tai peitot voi pesettää esimerkiksi alakerran REDIstä löytyvässä SOL:n pesulapalvelussa.

Postin pakettiautomaatti

Postin yksityinen pakettiautomaatti helpottaa majakkalaisten elämää, sillä verkkokauppaostokset ja pienet lähetykset voi tilata suoraa talon pakettilokerikkoon. Jos posti ohjautuukin Postin palvelupisteeseen tai pitäisi postittaa lähetys vaikkapa ulkomaille, ei hätää: Majakan lähin Postin palvelupiste löytyy hissimatkan päästä alakerran K-Supermarket REDIstä.

Kierrätys JA JÄTTEET

Majakassa kierrättäminen on helppoa, sillä kaikki mahdolliset kierrätyspisteet sijaitsevat samassa rakennuksessa. Majakan omasta jätehuoneesta löytyvät Kalasataman automatisoidun jätteen putkikeräyksen luukut, joihin lajitellaan bio-, paperi-, kartonki-, muovi- ja sekajäte. Myös lasi ja metallijäte kerätään Majakan jätehuoneessa.

Hissimatkan päästä REDIn K2-kerroksesta löytyy panttipullojen palautuspiste, tekstiilijätteen keräys, ongelma- ja pienelektroniikan keräys sekä ison sekajätteen keräys. Lisäksi REDIstä löytyy myös useampia vaatteiden kierrätyspalveluiden keräyslaatikoita ja kävely- tai bussimatkan päässä on Helsingin kierrätyskeskus.

Pysäköinti

Majakan asukkaiden on mahdollista hankkia maksullinen asukaspysäköintioikeus kauppakeskus REDIn alla olevaan Aimo Parkin parkkihalliin. Parkkihallista on suora pääsy asuintaloon hissillä. Hallissa on runsaasti sähköauton latauspisteitä. Majakalla ei ole nimettyjä paikkoja hallissa eikä taloyhtiö omista tai hallinnoi parkkihallin paikkoja.

pyöränhuolto- ja nikkarointitila

5. kerroksen nikkarointitila on tarkoitettu pyörän huoltoon ja pieniin kodin esineiden huoltotöihin tai nikkarointiin. Tila on kaikkien asukkaiden käytössä, eikä sinne voi tehdä varauksia. Huomaathan, että tilan ilmanvaihtoa ei ole suunniteltu lakkaamiseen tai maalaamiseen.