Muutot

Näillä ohjeilla hoidat muuttosi Majakkaan mahdollisimman sujuvasti. Muuttamisessa tulee ottaa huomioon myös naapurit.

MUUTOT MAJAKKAAN JA POIS

Hissit muttojen aikana

Majakkaan muuttaessa tulet tarvitsemaan hissejä. Muuttajan kannattaa ajoittaa kuljetukset keskipäiviin tai iltapäiviin. Hissit ovat talossa jatkuvalla käytöllä, etenkin ruuhka-aikoina. Hätätapauksissa ne toimivat evakuointikäytössä, jonka vuoksi niiden toimintakykyä ei saa rajoittaa. Hissin ovea ei saa pidätellä kerroksissa estämällä ovien sulkeutuminen. Hissiä ei myöskään ole mahdollista varata yksityiskäyttöön.


Hissin lastaaminen tavarakuljetuksiin


  1. Lastaa hissin edustalle yhteen hissikuormaan mahtuva määrä kerrallaan

  2. Tilaa hissi ja pakkaa kuorma mahdollisimman nopeasti

  3. Vastaavasti pura kuorma kerrosaulaan ja vapauttaa hissikori nopeasti


Hisseissä on kuormantunnistus, joka tunnistaa täyden hissikorin ja vie kuljetuksen perille pysähtymättä (kun hissin kuorma ylittää 700 kg).


Muuttokuormat ulko-ovilla


Kuljeta muuttokuormat Majakan 1. kerroksen pääoven vierestä sijaitsevasta sivuovesta, jonka kauttakulku on hiljaisempaa kuin pääovesta.


Ulko-ovissa (1. ja 5. kerrokset) on automatisoidut sähköpumput, jotka avaavat ovet iLoq-avaimella, liiketunnistimella tai ovipainikkeella. Alaovia ei saa pitää auki väkisin, eikä automaattisten ovipumppujen toimintaan puuttua väkivalloin.


Rikkoutuneen ovipumpun kulut peritään kulujen aiheuttajalta. Pääoven auki pitäminen aiheuttaa hälytysäänen ja voi vaikuttaa haitallisesti ilmanvaihtokoneisiin.


Muuttajan muistilista


  1. Kuljeta kuormat aulaan hissilastillinen kerrallaan ja lastaa hissi nopeasti yksi hissikuorma kerrallaan. Älä pidättele hissiä kerroksessa turhaan.

  2. Vältä yleisimpiä ruuhka-aikoja jolloin ihmisiä liikkuu paljon hisseille (arkiaamut ja alkuillat)

  3. Käytä muuttokuormien kuljettamiseen 1. kerroksen sivuovea tai parkkihallin K3 kerroksen kulkureittiä. Parkkihalliin maksimikorkeus autoille on 2,3 m.

  4. Anna automaattiovien avautua ja sulkeutua vapaasti. Älä pidä automaattiovia auki pakottamalla, kuten ovikiilalla tai käsin avaamalla. Käsikäyttö tai kiila voivat rikkoa ovipumpun ja aiheuttaa ongelmia ilmanvaihdolle.