Majakan asunnot & rakennus


Majakka rakennuksena

Valmistumisaika
11/2019

Kerroksia
35

Asuinkerrokset
6–32, 34–35

Asuntoja
282

Asukkaita
Noin 500

Tontti
Oma

Energialuokka
C

Lämmitystapa
Kaukolämpö

Viilennys
Vesikiertoinen lattiaviilennys

Pysäköinti
Vuokraoikeus Aimo Park REDIssä

Piha
Yhteinen tornitalo REDIn Loiston kanssa

Kattoterassi
Pääsy vain asukkaille


KUVA: SRV

Asuntojen mukavuudet ja turvallisuus

Majakan asunnoissa on koneellinen ilmanvaihto, vesikiertoinen lattialämmitys ja kesäisin käytössä oleva lattiaviilennys. Asunnot ja rappukäytävät on varustettu palo-ovilla, sprinkleri-järjestelmällä sekä turvakuulutusjärjestelmällä. Majakassa on neljä hissiä sekä kaksi pääporraskäytävää. Hissit ovat Suomen nopeimmat asuinkäyttöön tarkoitetut hissit ja soveltuvat myös evakuoimiseen.

KUVA: LIISA STENBERG

pintamateriaalit ja asuntojen varustelu

Asutojen pintamateriaalit ovat perustasoltaan laadukkaita. Alkuperäisten sisustussuunnitelmien lattiamateriaali on parketti. Kaikki asuntojen väliset seinät ovat kantavia. Huoneiden väliseinät ovat kevytrakenteisia ja lisäävät muunneltavuutta. Makuuhuoneissa ja alkoveissa on usein liukuovet, jotka säästävät tilaa ja lisäävät avaruutta. Asuntojen alkuperäiset kiinteät säilytyskalusteet ovat liukuovikaapistoja valkoisella mattalasipinnalla. Kylpyhuoneiden ja wc-tilojen perustason pintamateriaali on laatta.


KUVA: SRV

viherhuone tuo VALOA ja muunneltavuutta

Kaikkiin asuntoihin kuuluu viherhuone, jonka ovet aukeavat ulos ranskalaisen parvekkeen tavoin. Viherhuone on lämmin tila, joten sitä voi käyttää esimerkiksi oleskelu-, ruokailu- tai työtilana huoneen koosta riippuen. Viherhuone mahdollistaa huoneen käytön myös parveketyylisenä kesähuoneena. Viherhuoneen lattia on laatoitettu ja huone on erotettu muusta asunnosta siirtolasiseinillä, joten käyttöä voi käyttötarpeen mukaan muunnella.

Erilaisia asuntoja majakassa

REDIn Majakasta löytyy 282 asuntoa, jotka sijaitsevat asuinkerroksissa 6–32 sekä kerroksissa 34–35. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä isompiin neljän huoneen asuntoihin. Lisäksi talossa on asuntoja, jotka on yhdistetty useammasta asunnosta suuremmiksi useamman huoneiston kokonaisuuksiksi.

Yksiöt

Suuri osa Majakan yksiöistä on varusteltu kompaktilla, hyvin varustellulla keittiönurkkauksella, olohuoneella ja makuuhuone-alkovilla. Yksiöissä on yksi kylpyhuone ja pieni viherhuone.

kaKsiot

Majakan useimmista kaksioista löytyy hyvin varusteltu keittiö tai keittiönurkkaus, olohuone, makuuhuone, kylpyhuone sekä pieni viherhuone. Osassa kaksioita on myös erillis-wc, sauna tai vaatehuone.

Kolmiot

Majakan kulmahuoneistojen kolmioista löytyy keittiö tai saarekkeellinen avokeittiö, olohuone, kaksi makuuhuonetta sekä viherhuone, jonka koko vaihtelee asunnon sijainnista ja koosta riippuen. Suurimmassa osassa kolmioita on sauna sekä kylpyhuoneen lisäksi erillis-wc tai vaatehuone.

Neliöt

Majakan neljän huoneen asunnot sijaitsevat 21. kerroksesta ylöspäin. Huoneistoissa on keittiö tai avokeittiö, suuri olohuone, kolme makuuhuonetta ja iso viherhuone. Asunnoista löytyy kylpyhuone, sauna ja erillis-wc sekä vaatehuoneita.

KUVA: SRV